Spor, Kültürel ve Sanatsal Etkinlik Alanlarımız

Kapalı ve Açık Spor Alanları Listesi
75. yıl kapalı spor salonundan istifade edilmektedir. Alanya Belediyesi ile imzalanan protokol gereğince 800 m2 kapalı alana sahip, 650 kişi kapasiteli bir kapalı spor salonunda öğrencilerimiz ücretsiz yararlanabilmektedir.

Alanya Belediyesinin sahip olduğu  Sportif  mekanlar;
Atatürk Spor Salonu
1600 seyirci kapasiteli  Standart Basketbol sahası 28x48m.

Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu
1000 seyirci kapasiteli, 25x50 m olimpik havuz olup 10 parkuru bulunmaktadır.

75.  Yıl Spor Salonu
650 Seyirci kapasiteli, Standart Basketbol sahası 28x40 m.

Damlataş Tenis Kortları
Zimbitlik Tenis Kortları

Milli Egemenlik Stadyumu

Ayrıca Üniversitemiz yerleşkesinde öğrencilerimizin ücretsiz olarak faydalandığı masa tenisi ekipmanları ve ayak tenisi alanı bulunmaktadır.

Kültürel ve Sanatsal Etkinlik Alanları
Kültürel ve akademik faaliyetler için de kullanılan 1 adet konferans salonu ve 1 adet sunum salonu bulunmaktadır. Her iki salon da son teknolojilerin kullanıldığı ses ve ışık sistemleri ile donatılmış olup üniversitemiz ile işbirliği yürüten kuruluşlarca ortak çalışmalar için de kullanılabilmektedir. Ayrıca üniversite bünyesinde resim, grafik, mimari, eserlerin sergilendiği bir salon bulunmaktadır. Bu salonda Mimarlık Fakültesi’nden hem de üniversite dışındaki sanat dünyasından seçkin örnekler sunan mimarların eserleri sergilenmektedir.

Bu bağlamda öğrencilerin beceri ve yeteneklerini geliştirmek ve eğitim- öğretim faaliyetleri dışındaki zamanlarda fiziksel ve sanatsal yetenekleri de katkıda bulunmayı hedefleyen üniversitemiz, yıl boyunca kampüs içinde ve dışında gerçekleştirilen çok sayıda etkinlik ile öğrenciler, akademik eğitimin yanı sıra sosyal olarak da kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Bu kapsamda konferans salonunda tüm fakülteler ve birimler çok sayıda konferans, panel, söyleşi, sergi ve konserler düzenlemektedir.

Alanya Belediyesinin sahip olduğu Kültürel, Sanatsal mekânlar;
Alanya Kültür Merkezi
Salon A: 412 kişilik Tiyatro – Konferans salonu
Salon B : 322 kişilik Tiyatro – Konferans salonu
Sergi Salonu: 300 m2
Dış Fuaye : 300 m2 Sergi- tanıtım gibi çok amaçlı kullanılabilmektedir.

Alanya Açıkhava Tiyatrosu
3018 kişi kapasiteli Açık hava tiyatro ve konser merkezi

Alanya ‘da Yer alan kütüphaneler
Kemal Tayyar Hacıkura Kütüphanesi (ALANYA HEP ÜNİVERSİTESİ)