HABERLER

Pastacılık Eğitiminde AHEP ve PAKMAYA İşbirliği

22.12.2017 Print

Pastacılık Eğitiminde AHEP ve PAKMAYA İşbirliği
 
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama eğitimleri kapsamında Pakmaya Demo Şefi Yalçın Akçat`ı ağırladı.
 
Türkiye’de ve dünyada sektörünün lider  firmalarından olan Pakmaya, eğitime ve sektöre katılacak gençlerin gelişimine verdiği önemi Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı tam gün süren bir çalışma ortaya koyarak gösterdi.
 
Öğrenciler pastacılık alanındaki çeşitli teknikleri, yeni malzemeleri tanıma fırsatı yakalayıp bilgilerini artırırken, bu türde çalışmaların içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını paylaştılar.
 
8 Aralık 2017 tarihinde Alanya HEP Üniversitesi uygulama mutfağında gerçekleşen etkinlikle, Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Yalçın Şef ile birlikte bir yandan Pakmaya ürünlerinin kullanıldığı mozaik pasta, makaron, truf çikolatalı, tuzlu yoğurtlu kuru pasta yaparken, diğer yandan da Alanya’nın lezzetli avokadosunu farklı bir uygulama alanı olarak pasta kreması yapımında kullandılar. Görsel olarak iştah açıcı, lezzet olarak memnun edici ürünler ortaya koyan katılımcılar yeni teknikler öğrenmenin yanında yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı yakaladılar.
 
Keyifli ve öğretici bu etkinliğin sonunda üniversitemiz öğretim üyeleri ve personeli, öğrencilerimizin emeklerini kattıkları birbirinden lezzetli ürünleri tatma fırsatı buldular.
 
Hazırlanan ürünler üniversitemizin Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) tarafından Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) yararına düzenlenen yardım konseri ve kermes dahilinde yardımlaşmaya destek amacıyla katılımcıların da beğenisine sunuldu.
 

 

Akdeniz’in Dünyaya Açılan Kapısı AHEP ile Uluslararası Standartlarda Eğitim