HAYALLER KONUŞULDU

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP), okulun ilk günü için renkli bir oryantasyon programı gerçekleştirdi.

II. KENTFOR’DA ALANYA KONUŞULDU

Geçtiğimiz yıl Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) ev sahipliğinde, Hacettepe Üniversitesi işbirliği, Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) katkılarıyla Sürdürülebilir Kent ve Çevre Yönetimi temasıyla ilki düzenlenen KENTFOR (Kentleşme Forumu) ‘un ikincisi bu yıl Tekirdağ’da düzenlendi. Bu yıl gerçekleşen forumun teması ise “Sanayileşme ve Göç Kıskacında Kent ve Çevre Yönetimi” oldu.

60 + TAZELENME ÜNİVERSİTESİ TANITILDI

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi bünyesinde Ekim ayında eğitim öğretime başlayacak olan 60 + Tazelenme Üniversitesi, üniversite salonunda ilgili kişilere anlatıldı

AİLE DANIŞMANLARI SERTİFİKALARINI ALDILAR

Üniversitemiz ve Alanya Belediyesi arasında imzalan protokol ile Aile Danışmanlığını tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

ÖĞRENCİLERLE ALANYA’DA VE İSTANBUL’DA BULUŞTULAR

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) , Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Okul Aile Birliği tarafından gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri‘nde Alanya çevresinde bulunan lise öğrencileriyle buluştu.

AHEP’Lİ ŞEF ADAYLARI KAMPTAYDI

Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ve akademisyenleri Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamak amacıyla bu yıl Bolu’da 3.sü gerçekleştirilen Ulusal Aşçılık Kampı’nda üniversitemizi ve Alanya ‘yı temsil etti.

AHEP İTÜ İŞBİRLİĞİ

İstanbul Teknik Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek protokol toplantısı gerçekleştirdi.

"MEETING OF CHANGE AGENTS" DA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİLER

Yabancı Diller Yüksek Okulu okutmanlarımızdan Tuğçe Şahin Erdem ve öğrencilerimizden Öykü Sezgin Ege Üniversitesinde "Meeting of Change Agents" adı altında bu yıl 1. si düzenlenen çalıştayda üniversitemizi temsil ettiler.

İLK ADIM AHEP'TE

Alanya’da Turistik İşletmelerinde İnsan Kaynakları alanında çalışan ve bu alana gönül vermiş bireyler ile bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük katılımlı toplantı  Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geleceğin AHEP’ li Şefleri Unişef’ te!

Her hafta Cumartesi günü beIN Gurme kanalında yayımlanan, sunuculuğunu ünlü oyuncu Kemal Uçar’ın, yönetmenliğini ise Anıl İlter’in yaptığı bir karavan ve 2 üniversiteli şefin yer aldığı “Ünişef” programı, bu hafta Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile çekim yaptı.

MUTLU YÜZLER İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST)   öğrencileri tarafından  Alanya çevresinde imkanları kısıtlı olan okullara hijyen ürünleri desteği sağlamak amacıyla geleneksel hale gelen  ve bu dönem dördüncüsü  gerçekleşen Ortaya Karışık etkinliği büyük ses getirdi. “Mutlu yüzler için, harekete geçin” sloganıyla uzun süredir gönüllülük faaliyetleri yapan üniversite topluluğu öğrencileri yine etkileyici bir etkinliğe imza attılar.

AHEP’TE FERMAN RÜZGARI

Üniversitemiz , 2010 yılında ülkemizi Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden sevilen grup Manga’nın solisti Ferman Akgül ‘ü ağırladı.

Mimarlık Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Zeynep Üstün Onur’un eski öğrencisi olan Mimar Ferman Akgül ve aynı Gazi Üniversitesi Mimarlık bölümü 2007 mezunları ve akademisyenler, mezuniyetlerinin 10. Yılı nedeniyle Alanya’da buluşarak özlem giderirlerken AHEP’li öğrencilere çok özel anlar yaşattılar.

ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİLER

Üniversitemizin Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) öğrencileri geleneksel hale getirdikleri 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliğinde Ketenlik İlköğretim Okulu ve Bahçeşehir Koleji’ni ağırladılar.

ALANYA'DA SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM VE SAĞLIK TURİZMİ

Bu yıl 41’incisi kutlanan “Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu doğrultuda Alanya Ticaret Odasında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bir panel düzenlendi.

SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETECEKLER

Üniversitemiz Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) öğrencileri, Alanya’nın başarılarıyla adından sıkça söz ettiren diyetisyenlerinden Eda Arıkan ile Sağlıklı Beslenme üzerine bir eğitim gerçekleştirdi.

MİMARLARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Üniversitemiz ve Mimarlar Odası Alanya Temsilciği ortaklığında düzenlenen “TSMD/ Koleksiyon Mimarları Ağırlıyor” etkinliğinin üçüncüsü geçtiğimiz günlerde Alanya Kalesi Tarihi Sarnıç’ta gerçekleşti.

AHEP LEZZET USTALARIYLA BİR ARADA

Geçtiğimiz günlerde Denizli'de gerçekleşen, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen Yöresel Gastronomi Festivali’nde Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP)  öğrencilerinden Yunus Arda TOPAK, Ayşegül EROL, Ünal Gönen ISLAKOĞLU, Eren ÇINAR ve Emine Gizem Nur SAYGILI katılımcı olarak yer aldı.

TİYATROYA BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ

Üniversitemiz Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) ve Alanya Belediye Tiyatrosu işbirliğinde "Tiyatroya Başlangıç" eğitimlerimiz başladı.

AKDENİZ’DEN DÜNYAYA AÇILAN ÜNİVERSİTE: AHEP

Üniversitemiz geçtiğimiz hafta boyunca Akdeniz Bölgesi’nde çeşitli fuarlarda adını duyurdu.

GURUR TABLOSUNA BİR YENİSİ EKLENDİ

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi(AHEP) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri aldığı ödüllere bir yenisini ekledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleşen İstanbul Culinary Cup adlı yarışmada ikinci sınıf öğrencilerimizden Ahmetcan Arıtürk ve Doruk Çarıkçıoğlu aldığı üçüncülük ödülüyle hem Alanya hem de Alanya HEP Üniversitesi için gurur kaynağı oldu.

Alanya HEP Üniversitesinde okumaya hepinizi bekliyoruz.