Hakkımızda

Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı, alanında geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla farklı ve yenilikçi modeller dikkate alınarak planlanmıştır. Zorlukların da bulunduğu bu alanda bir şefin sahip olması gereken teknik beceriler, yöneticilik becerileri ve akademik çalışmalar programda dikkatli ve dengeli bir şekilde bir araya getirilmiştir. İşletme temelli dersler ile öğrencilere kendi işlerini yönetebilecekleri bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenirken, şef/yönetici adayları uygulama derslerinde kazandıkları becerileri müşterilere özgün mutfak sanatı olarak sunabileceklerdir.

Alanya HEP Üniversitesinde eğitim dili % 100 İngilizce olup, öğrencilerimizin çok uluslu ortamlarda çalışma fırsatını güçlendirme özelliği sağlamaktadır. Ayrıca, müfredatımızda İngilizce`den farklı olarak ikinci bir yabancı dil öğrenme imkanı sunarak öğrencilerimizin birden fazla yabancı dilde iletişim kurabilen mezunlar olmalarını sağlıyoruz.

Alanında yetkin, önde gelen üniversitelerde eğitim ve tecrübe kazanmış kadromuz ile farklı bir öğretim yaklaşımı,Trimester eğitim modeli (bir akademik yıl içerisinde üç dönem içeren) sunmaktayız. Öğrencilerimiz,alanlarında bir akademik yıl içinde en az 3 ay olacak şekilde uygulama yapma şansına sahip olacaklardır. Vakıf üniversitesi olarak yerel ve bölgesel işbirliklerimizin varlığı öğrencilerimize Türkiye ve yurt dışında çalışmanın kapılarını açacak desteği sunmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak Trimester eğitim modeli ile öğrencilerin teorik ve pratik eğitimlerinin, uygulama dönem eğitimleri ile entegrasyonunu sağlamaktayız. Müfredatımız Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminin mutfak becerileri, bilim, işletme ve kültür olarak sıralayabileceğimiz dört ana temelini dikkate alarak hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz, lisans eğitimlerinin sonunda 240 AKTS kredilerini tamamlamış olarak,mezun olacaklardır. Öğrencilerimize mutfak teknikleri, Türk ve dünya mutfağı, gıda hijyeni, gıda güvenliği, gıda bilimi, beslenme bilimi, menu planlama, duyusal analiz, gıda teknolojisi, muhasebe, hizmet pazarlaması, restoran tasarımı ve yiyecek-içecek yönetimi vb. alanlarında bilgi ve beceri kazandırılması sağlanacaktır. Bunlara ilave olarak,uzmanlaşmak istedikleri konularda ilgi alanlarına göre unlu mamül üretimi, moleküler gastronomi, çikolata dünyası gibi seçmeli dersleri takip ederek kendilerini geliştirmelerine imkan sağlanacaktır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı öğrencilere gıdaların hazırlanması ve gıda güvenliği konularında beceriler kazandırırken, nasıl reçete hazırlanır ve kendilerine ait reçeteleri nasıl oluşturup, geliştirebileceklerine yönelik yetkinlik kazadırır. Eğitimlerini başarı ile tamamlamaları sonucunda mesleki hedeflerine bağlı olarak profesyonel yaşamlarını; şef, aşçıbaşı, yönetici, Ar-Geuzmanı, editör, yazar, denetçi, öğretmen, akademisyen, girişimci olarak sürdürerek kendi kariyerlerini inşa etmiş olacaklardır.

Puan Türü :  TS-2
Eğitim Dili :  %100 İngilizce
Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce Hazırlık sınıfı + 4 yıl
Alanya HEP Üniversitesinde okumaya hepinizi bekliyoruz.