Ders Planı

 
1.Yıl-Güz Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 103 Gıda Bilimi 1   3 0 3 5
GAS 105 Gıda Hijyeni   3 0 3 5
GAS 107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş   3 0 3 5
ENG 101 İngilizce 1   4 0 4 5
MAT 101 Cebir   3 0 3 3
TKL 101 Türkçe 1   2 0 2 2
GE 101 Üniversite Kültürü   2 0 2 2
GE 103 Bilgisayar ve Uygulamaları   2 2 3 3
  Toplam   22 2 23 30
 
1.Yıl - Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 104 Gıda Bilimi 2   3 0 3 6
GAS 108 Beslenme Bilimi   3 0 3 6
GAS 114 Temel Mutfak Teknikleri   2 2 3 6
ENG 102 İngilizce 2   4 0 4 5
STAT 102 İstatistik   2 0 2 3
TKL 102 Türkçe 2   2 0 2 2
GE 102 Kent Kültürü   2 0 2 2
  Toplam   18 2 19 30
 

 
2.Yıl-Güz Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 201 Fermente Gıda Ürünleri   3 0 3 6
GAS 203 Mutfak Teknikleri-1   2 4 4 7
TRM 231 Hizmet Endüstrisinde Pazarlama   3 0 3 6
HIST 201 Türkiye Tarihi 1   2 0 2 2
GE 201 Sosyal Sorumluluk ve Etik   2 0 2 3
ELEC* Seçmeli   2 2 3 3
ELEC* Seçmeli   3 0 3 3
  Toplam   17 6 20 30
 
2 .Yıl-Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 200 Staj   0 0 0 5
GAS 204 Mutfak Teknikleri-2 GAS 203 2 4 4 7
GAS 206 Yiyecek ve İçecek Yönetimi   3 0 3 6
GAS 208 Gastronomi Tarihi   2 0 2 4
HIST 202 Türkiye Tarihi 2   2 0 2 2
ELEC* Seçmeli   2 2 3 3
ELEC* Seçmeli   3 0 3 3
  Toplam   14 6 17 30
 

 
3.Yıl - Güz Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 301 Türk Mutfağı 1   2 2 3 5
GAS 303 İçecekler   3 0 3 5
GAS 305 Menü Planlama   2 2 3 5
GAS 307 Mutfak Operasyonları   3 0 3 6
TRM 311 Muhasebe   3 0 3 6
ELEC* Seçmeli   3 0 3 3
  Toplam   16 4 18 30


 
3.Yıl-Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 302 Türk Mutfağı 2   2 2 3 5
GAS 304 Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri   2 2 3 5
GAS 306 Dünya Mutfakları   2 2 3 6
TRM 312 Gider Muhasebesi TRM 311 3 0 3 6
ELEC* Seçmeli   3 0 3 3
GAS 300 Staj   0 0 0 5
  Toplam   12 6 15 30
 

 
4.Yıl - Güz Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 401 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı   3 0 3 6
GAS 403 Unlu Mamul Üretimi   2 4 4 6
GE 401 Sistem Düşüncesi   2 0 2 3
ELEC** Seçmeli   3 0 3 3
ELEC Seçmeli   3 0 3 6
ELEC Seçmeli   3 0 3 6
  Toplam   16 4 18 30


 
4.Yıl-Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 402 Gıda Güvenliği   3 0 3 3
GAS 404 Mezuniyet Projesi   2 4 4 6
GE 402 İnovasyon ve Girişimcilik   2 0 2 3
ELEC Seçmeli   3 0 3 6
ELEC Seçmeli   3 0 3 6
ELEC Seçmeli   3 0 3 6
  Toplam   16 4 18 30


AHEP Kredileri Toplam: 148
 
AKTS Toplam: 240 


 
Seçmeli Dersler*
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
ENG 201 İngilizce 3 - 2 2 3 3
ELG 201 Almanca 1 - 2 0 2 3
ENG 202 İngilizce 4 - 2 2 3 3
ELG 202 Almanca 2 - 2 0 2 3
ELG 301 Almanca 3 - 2 0 2 3
ELG 302 Almanca 4 - 2 0 2 3



 
Seçmeli Dersler**
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 405 Yeme-İçme Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi - 3 0 3 3
GAS 309 Sektörel Etkinlik Planlama ve İletişim - 3 0 3 3
GAS 311 Bilişim Teknolojileri ve Yiyecek, İçecek - 3 0 3 3
GAS 308 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama - 3 0 3 3
GAS 408 Yiyecek ve İçecek Dünyasında Yeni Eğilimler - 3 0 3 3
 
Seçmeli Dersler
Ders Kodu Ders Adı Ön koşul Teori Uyg. Kredi AKTS
GAS 411 Şarap Bilimi - 3 0 3 6
GAS 417 Gastronomi ve Medya - 3 0 3 6
GAS 310 Gıda Etiği ve Tüketicinin Seçimi - 3 0 3 6
GAS 418 Mutfak Gösterileri ve Seminerleri - 3 0 3 6
GAS 312 Ekoloji ve Gıda Üretimi - 3 0 3 6
GAS 413 Moleküler Gastronomi - 3 0 3 6
GAS 410 Yiyecek ve İçecek Ekonomisi - 3 0 3 6
GAS 412 Özel Konular - 3 0 3 6
GAS 415 Gastronomi Seminerleri - 3 0 3 6
GAS 409 Gıda Politikaları, Kültürü ve Toplumsal Etkileri - 3 0 3 6
GAS 414 Çikolata Dünyası - 2 2 3 6
GAS 416 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı - 2 2 3 6
GAS 407 Özel Grup Yemekleri - 2 2 3 6
GAS 406 Uluslararası Gıda Mevzuatı - 3 0 3 6
Akdeniz’in Dünyaya Açılan Kapısı AHEP ile Uluslararası Standartlarda Eğitim